< Назад

Буквар за писмени

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1978

Содржина: Давајќи им на буквите и зборовите човечки дух и карактер, направен е обид на невообичаен начин да се разјаснат одредени поими и состојби на современиот човек.

Автори:


Фотографии: