< Назад

Циркус

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 0 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1979

Содржина: Животот и меѓучовечките односи се повеќе наликуваат на еден голем циркус. Всушност не секогаш е циркус само во циркусот, или нешто повеќе за односите меѓу луѓето.

Награди: 1979 МФФ, Краков, Сребрен змеј за филмот

Автори:


Други соработници:

соработници -- Афродита Марковиќ; Александар Блатник
цртеж -- Дарко Марковиќ

Награди: