< Назад

Низ Пиринска Македонија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1948

Содржина: Престој на делегацијата на НР Македонија во Пиринска Македонија, односно во НР Бугарија. Кадри снимени во Мелник, Банско, Свети Врач, Рожденскиот манастир.

Автори:

Снимател: Попов Трајче
Сценарио: Попов Трајче

Други соработници:

текст -- Јово Камберски; Перо Коробар
монтажа на музика -- Лида Фрајт
тон -- Миодраг Недиќ
текстот го чита -- Тома Леов