< Назад

Служба за трансфузија на крв – Служба на народот

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 3 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1953

Содржина: Репортажа за доброволните даватели на крв. Нивното доаѓање во Заводот за трансфузија на крв, работата на Заводот и постапката за давање на крв.

Автори:

Снимател: Недков Кочо
Сценарио: Петровски Ацо

Фотографии: