< Назад

Граница

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 6 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1976

Содржина: Вечната тема „секој судир ги зајакнува границите”, е презентирана со помош на анимацијата на многубројните колорирани топчиња.

Награди: 1976 ФЈДКФ, Белград, Златен медал Београд за режија на анимиран филм за Дарко Марковиќ 1976 ФЈДКФ, Белград, Награда „Кекец“ од Советот за воспитување и заштита на децата на Југославија за режија

Автори:


Други соработници:

шумови -- Миленко Дер

Фотографии:

Награди: