< Назад

Дневникот на еден клас

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1959

Содржина: Филмски запис за растежот на една генерација од ОУ „Васил Главинов“ од Скопје. Учениците Маја Кочевска, Васе Манев и Љупчо Бошков, снимени во 1945 година, повторно се сретнуваат 1959 година, овој пат во хотелот „Палас“ во Охрид.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Асистент снимател: Петровски Иван

Фотографии: