< Назад

Придружници

Производство: ФРЗ - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1971

Содржина: Приказна за луѓето кои својата егзистенција ја обезбедуваат на гробиштата за време на погребите и задушниците, кога и за нив ќе се најде неопходното парче леб.

Автори:


Други соработници:

организатор на снимање -- Звонко Баковиќ

Фотографии: