< Назад

Пецко - дрвце

Производство: ТВ Скопје; Македонија филм

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 5 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1985

Содржина: Човекот скоро секогаш е во состојба единствените нешта да ги искомплицира, односно да ги направи сложени. По обилниот оброк Пецко нема чепкалка. И во овој случај тој го избира најсложениот, најкомплицираниот и најнесоодветниот начин за решавање на проблемот.

Автори:


Други соработници:

соработници -- Зорица Ангеловска; Мирјана Ангеловска; Жаклина Крстевска; Драгомир Стојменовски
цртеж -- Дарко Марковиќ