< Назад

Пецко - еден ден живот

Производство: ТВ Скопје; Македонија филм

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1983

Содржина: Преку ликот на Пецко прикажан ни е еден обичен ден на човекот со неговите секојдневни, речиси секогаш, исти активности.

Автори:


Други соработници:

цртеж -- Дарко Марковиќ
соработници -- Афродита Марковиќ; Тонкица Митровска; Зорица Ангеловска; Мирјана Ангеловска; Билјана Момировска; Жаклина Крстевска; Драгомир Стојменовски; Раде Поповски; Владимир Петков