< Назад

Пецко - слика

Производство: ТВ Скопје; Македонија филм

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1985

Содржина: Филмот ни ги прикажува перипетиите на Пецко и неговото семејство кои по секоја цена сакаат да имаат слика на ѕидот од својот стан. Најголем проблем станува нејзината местоположба.

Автори:


Други соработници:

цртеж -- Дарко Марковиќ
соработници -- Зорица Ангеловска; Мирјана Ангеловска; Жаклина Крстевска; Драгомир Стојменовски