< Назад

Шоу

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 2 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1980

Содржина: Власта е слатка. Еднаш кога ќе се земе, со сите средства се брани. Токму поради тоа, диктаторот живее во постојан страв да не ја загуби власта. Тој го ликвидира сè она што би можело да му ја загрози положбата, па макар тоа била и фиктивна опасност.

Автори:

Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

соработници -- Анѓелко Миловиќ; Славица Костовска
сценограф -- Владимир Бороевиќ