< Назад

Стрелби

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1977

Содржина: Човекот постојано доаѓа во судир со стрелката како симбол на секојдневната ориентација и посочување. Во правецот на стрелката доаѓа раѓањето, но и смртта.

Награди: 1978 МФФ, Билбао, Диплома за филм

Автори:


Други соработници:

цртеж -- Дарко Марковиќ
шумови -- Миленко Дер
соработници -- Владимир Бороевиќ; Афродита Марковиќ; Анѓелко Миловиќ; Милка Ковиловска; Тонкица Митровска; Владимир Петков; Славољуб Игњатовиќ; Делчо Михајлов

Фотографии:

Награди: