< Назад

Екран на Скопје

Производство: Вардар филм - Скопје, Полски филм

Род: Документарен филм

Времетраење: 30 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1988

Содржина: Колаж од уметничките проекти реализирани по повод годишнината од земјотресот во Скопје.

Автори:


режија -- Малгоржата Потоцка
сценарио -- Малгоржата Потоцка
снимател -- Бартол Лукиќ; Феликс Парнел, Томаж Снопкиевич
монтажа -- Ања Навроцка


Други соработници:

тон -- Јан Фреда
стручни консултанти -- Соња Абаџиева - Димитрова; Викторија Васев - Димевска; Марин Димески - Димес; Зоран Петровски