< Назад

Пелистер

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 20 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1989

Содржина: Пелистер е најјужната планина на Балканот со алпски карактеристики. Поради тоа Пелистер е богат со шумска вегетација, а убавината на бисерночистите води на двете леднички езера со право може да се рече дека е нестварна

Автори: