< Назад

Генералот

Род: Документарен филм

Времетраење: 0 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2002

Содржина: Потресна филмска сторија за генералот Драгољуб Боцинов кој, по цена на деградација и затвор, ја спасува поморската воена база „Лора“ крај Сплит и не ја предава на ЈНА, во времето на штотуку започнатиот конфликт во Хрватска во почетокот на деведесеттите години. 

Автори:

Продуцент: Арсовски Миле
Снимател: Димевски Дејан
Монтажа: Дулев Блаже
Сценарио: Миневски Блаже