< Назад

Списокот на Тони Манџа

Производство: ДигитПроп

Род: Документарен филм

Времетраење: 31 минути

Тип: Филмска лента

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2004

Содржина: Филмот претставува реконструкција на настанот што се случил во Гевгелија, во ноќта меѓу 1 и 2 мај 1998 година. Тони Манџа, 18-годишен, бега од затвор и започнува да ги убива своите сограѓани според неговиот т.н. список.

Автори:


Монтажа -- Љубомир Атанасовски