< Назад

Дом?

Производство: „Бабилон“ - Центар за развој на урбана култура

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Документарен филм

Времетраење: 28 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 2005

Содржина: Со доза на иронија и хумор, филмот „Дом...?“ ја раскажува приказната за група студенти затекнати во субстандардното опкружување на најозлогласениот студентски дом „Стив Наумов“. Деградацијата на студентите не им го одзема оптимизмот, туку се повеќе ја јакне желбата да се истрае и да се успее.

Автори:

Продуцент: Арсов Русе
Сценарио: Тозија Вардан

Фотографии: