< Назад

Северен лет

Производство: Аксон Продукција

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Краток игран филм

Времетраење: 22 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 2004

Содржина: Приказна за желбата за бекство на момче кое е малтретирано од својот татко - алкохоличар во изолираната средина на едно скопско предградие. Механичарското познавање на момчето му овозможува да поправи стар воен авион од напуштената воена база. Својата тајна ја доверува само на својот најдобар и единствен пријател.

Автори:


сценографија -- Срѓан Митровиќ

Фотографии: