< Назад

Кабадаја

Производство: Fru Films; No Name Theater

Земја на потекло: Република Македонија

Род: ТВ Продукција

Времетраење: 50 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 2005

Содржина: Кабадаја е турски поим, којшто е изграден од зборовите "kaba" и "dahija"(daja), а најопшто означува човек фалбаџија, големџија ... Тргнувајќи од оваа битолска карактеристика, авторите на филмот прават пресек на неколку генерации културен и социјален живот во градот.

Автори:


Фотографии: