< Назад

Охридските трубадури

Производство: Про Артс, Фабрика

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Документарен филм

Времетраење: 30 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 2005

Содржина: Приказна за трубадурите во Охрид, за Климе Садило и неговиот такам, за историјата на охридската чалгија, за Охрид во XX век, за езерото, за боемите, за серенадите...

Автори:


режија -- Атанас Чупоски
снимател -- Марјан Огненовски
монтажа -- Сашко Гошев
сценарио -- Атанас Чупоски

Фотографии: