< Назад

Андер

Производство: Бокс Но2

Земја на потекло: Република Македонија

Род: ТВ Продукција

Времетраење: 58 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 2004

Содржина: Како се изнесува археолошкото богатство на Македонија. Какви се премрежјата на главниот јунак археологот Марков, македонски дисидент кој не може да ја заборави татковината. Како изгледа најстарата скулптура на светот откриена во Македонија. Филмот е снимен на автентични археолошки локалитети со старост од 5 илјади години пред нашата ера.

Награди: Москва 2005, Награди за продукција и машка антихерој улога

Автори:


Улоги:

Манасковски Лазe
Софрониева Јасна
Тановски Анастас

Други соработници:

сценарио -- Коробар Владимир
музика -- Симионски Златко
сценографија -- Божиновски Вангел
продуцент -- Миљковиќ Сунчица
организатор -- Стиви Роберт
камера -- Трпчевски Горан
светло -- Фидановски Тодор
костими -- Георгиева Марија

Фотографии: