< Назад

Созерцание

Производство: Еndor Film – Прага, Кавал Филм – Скопје

Земја на потекло: Република Македонија, Чешка Република

Род: Игран филм

Времетраење: 110 минути

Тип: Филмска лента

Техника: Синемаскоп

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 2009

Содржина: Јосифовото раѓање е проследено со пророштво: дека ќе умре на 29 години. Тоа е точно годината кога неговите жена и син го напуштаат и кога целиот негов свет се руши. Иако пријателство со Габриел му дава ново значење на неговиот живот, тоа истовремено претставува и извор на сe поголеми проблеми. Се чини дека неговата нова љубов ќе му помогне да ја пронајде смислата на животот, но секвенци од драматични настани ќе му помогнат да се промени себеси и неговата верба.

Автори:

Режија: Трајков Иво
Главна улога: Недеска Верица

сценарио -- Иван Арсењев, Јан Стехлик

директор на фотографија -- Клаус Фуксјегер

монтажа -- Петра Раусова

музика -- Зоран Маџиров, Дуке Бојаџиев

сценографија -- Катерина Копицова

костимографија -- Маријана Котевска

тон -- Михал Холубец

улоги: Давид Свехлик, Карел Зима, Марија Дурнова, Магдалена Сидонова, Карел Добри