< Назад

Филмски прeглед бр. 1

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Журнал

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1947

Содржина: Филмскиот преглед ги содржи сториите: „Од мочуришта до оризови полиња“; „Горна Џумаја. Прослава на 9 Септември“; „Во македонската книжарница“; „Скопје. Изградба на 500 живеалишта“; „Струмица. Белото злато на Македонија“.

Автори: