< Назад

Мијатовиќ Галевскa Јелена

Биографија: (Белград, 05.12.1974 - ) Театарска и филмска актерка. Дипломирала на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ на Факултетот за драмски уметности, Скопје, на отсекот за актерска игра, во 1998 година. Од 2010 работи во Македонски народен театар - Скопје.

Филмографија:

1996: Самоуништување ( Главна улога, )
2000: Излез (Exit) ( Актер, )