< Назад

Винокиќ Киро

Биографија: (Скопје, 1927 - Загреб, август 2011) Актер и сликар. Завршил Академија за филмска и драмска уметност во Белград, но активно се бави со сликарство повеќе од пет децении. Од 1963 година живее и работи во Загреб. Член е на Друштвото на ликовни уметници на Хрватска од 1992 година.

Филмографија:

1952: Фросина ( Споредна улога, )
1961: Твојот роденден ( Актер, )