< Назад

Георгиева Лиле Лилјана

Биографија: (Куманово, 18.09.1939 - Скопје, 6.08.2016) Македонска филмска и театарска актерка. Целиот свој работен век го минува на сцената на Драмскиот театар, од 15 август 1966 година па се до нејзиното пензионирање во 1996 година.

Филмографија:

1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Главна улога, )