< Назад

Петрушевски Љупчо

Биографија: (Скопје, 9. Ⅺ.1945 - ) Актер. Дипломирал на Отсекот за актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје. Во Драмата на Македонскиот народен театар е од 1966 година.

Филмографија:

1982: Јужна патека ( Споредна улога, )
1984: Нели ти реков ( Главна улога, )