< Назад

Сејфула Љутви

Биографија: (Скопје, 15.01.1926 - Скопје, 26.06.2005) Македонски театарски, филмски и телевизиски актер. Во Турската драма на Театарот на народностите во Скопје е од 1950 до пензионирањето во 1985 година. Учествувал и во повеќе филмски и телевизиски проекти во Македонија и во Турција. Автор е на неколку пиеси играни на сцената на матичниот театар.

Филмографија:

1976: Најдолгиот пат ( Споредна улога, )
1982: Јужна патека ( Споредна улога, )