< Назад

Оџаклиевска Маја

Биографија: (Скопје, 21.04.1954) Македонска пејачка на забавна музика. Од 1970 година работи и живее во Белград, Србија. Таа е познат изведувач не само во Македонија и Србија, туку на целата територија на поранешна Југославија. Настапила и во неколку театарски претстави.

Филмографија:

1982: Јужна патека ( Главна улога, )