< Назад

Кон Марија

Биографија: (Лопуд, Хрватска, 7.08.1934 - Загреб, 16.07.2018) Хрватска и југословенска филмска и театарска актерка. Студирала глума на Академијата за драмски уметности во Загреб. Остварила повеќе од 100 театарски улоги. Настапувала во 60 филмови и десетина ТВ-серии. Добитник е на голем број филмски и театарски награди.

Филмографија:

1959: Три Ани ( Главна улога, )