< Назад

Викторовиќ Михајло

Биографија: (Белград, 14.02.1929 - Белград, 26.09.1998) Српски театарски, филмски и телевизиски актер. Познат е по бројните улоги што ги играл во Народниот театар во Белград, како и на радио и на телевизија Белград.


Награди: 1957 Специјална награда на „Весна филм“ / „Малиот човек“ 1957 ФЈИФ, Пула, Трета награда од жирито за машка улога / „Малиот човек“

Филмографија:

1957: Малиот човек ( Споредна улога, )