< Назад

Ступица Мирослава Мира

Биографија: (Гњилане, 17.08.1923 - Белград, 19.08.2016) Српска театарска, филмска и телевизиска актерка. Една од најпознатите српски актерки во историјата на југословенската и српската кинематографија, со актерска кариера подолга од 60 години. Има настапувано во над сто телевизиски серии и филмови. Глумела во повеќе од 200 театарски претстави. Добитник е на голем број актерски награди и признанија.

Филмографија:

1957: Малиот човек ( Главна улога, )