< Назад

Јашар Мустафа

Биографија: (Скопје, 19.08.1946 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер. Мустафа Јашар дипломирал на Филолошкиот факултет во Скопје, Група турски јазик и литература. Член на ансамблот на Турската драма при Театарот на народностите станува во 1971 година. Снимил и повеќе филмови и телевизиски проекти.

Филмографија:

1980: Време, води ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1982: Јужна патека ( Споредна улога, )
1985: Јазол ( Споредна улога, )
1986: Среќна Нова ‘49 ( Споредна улога, )
1991: Тетовирање ( Споредна улога, )
1993: Македонска сага ( Споредна улога, )
2000: Глас ( Актер, )
2002: Вампирџија ( Главна улога, )
2005: Контакт ( Споредна улога, )
2013: Трето полувреме ( Споредна улога, )