< Назад

Спасоевиќ Неда

Биографија: (Белград, 16.04.1941 - Белград, 16.07.1981) Српска актерка. Често патувала по разни театри со нејзиниот татко, театарскиот и филмски актер Милорад Спасоевиќ.


Награди: 1971 ФФАО, Ниш, Награда за актерско остварување / „Жед“

Филмографија:

1971: Македонски дел од пеколот ( Споредна улога, )
1971: Жед ( Главна улога, )