< Назад

Спиридоновиќ Олга

Биографија: (1923 - 1998)


Награди: 1958 ФЈИФ Пула, Златна арена за главна женска улога / „Мис Стон“

Филмографија:

1958: Мис Стон ( Главна улога, )
1967: Каде по дождот ( Главна улога, )