< Назад

Дуковски Самоил

Биографија: (1929 - )

Филмови: 1952 БЕЛИ МУГРИ, рецитатор, документарен, Вардар филм

Филмографија:

1967: Каде по дождот ( Споредна улога, )
1967: Мементо ( Споредна улога, )
1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )
1991: Тетовирање ( Споредна улога, )
1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )
1998: Збогум на 20-тиот век ( Споредна улога, )