< Назад

Соколовиќ - Берток Семка

Биографија: (Сараево, 22.12.1935 - Загреб, 4.03.2008) Телевизиска, театарска и филмска актерка. Беше и врвна шахистка, а осум пати го освоила националниот шампионат во Хрватска. Дипломирала глума на Академијата за театар во Загреб. Била член на театарот „Гавела“ четири децении. Покрај театарските улоги, имаше забележителни улоги во филмови и телевизиски серии.

Филмографија:

1985: Опасна баба ( Главна улога, )