< Назад

Димитриевиќ Слободан

Биографија: (Ниш, 20.04.1941 - Загреб, 04.12.1999) Српски филмски и театарски актер. По ослободувањето со семејството се сели во Загреб каде ја гради богатата кариера. Настапувал во голем број југосдловенски филмови, а со филмот од германско-францускиот вестерн серијал за индијанскиот поглавица Винету, „Богатството на сребреното езеро“ (1962), му се отворија вратите и во стреанските копродукции.

Филмографија:

1969: Време без војна ( Главна улога, )
1972: Истрел ( Главна улога, )
1977: Исправи се, Делфина ( Главна улога, )