< Назад

Перовиќ Слободан

Биографија: (Крагуевац, Србија, 06.05.1926 - Белград, 02.05.1978) Српски и југословенски театарски, филмски и ТВ актер. Бил член на Белгардскиот драмски театар, на Југословенскиот драмски театар и на Ателје 212. Покрај во филмови, настапувал и во телевизиски серии.

Филмографија:

1959: Виза на злото ( Главна улога, )
1961: Мирно лето ( Главна улога, )