< Назад

Симонов Јордан

Биографија: (Скопје, 10.09.1966 - ) Театарски, филмски и телевизиски актер и режисер. Дипломирал на Факултетот за драмски уметности во 1992 година. Во 2015 завршува постдипломски студии, отсек театарсдка режија. Од 1997 година работи во Македонскиот народен театар.

Филмографија:

1995: Ангели на отпад ( Споредна улога, )
2001: Прашина ( Споредна улога, )
2006: Превртено ( Главна улога, )
2010: Синот ( Главна улога, )
2011: Панкот не е мртов ( Главна улога, )
2013: Балканот не е мртов ( Главна улога, )
2013: Трето полувреме ( Споредна улога, )
2015: Пепи и Муто ( Главна улога, )
2016: Елена ( Актер, )