< Назад

Максут Сузана

Биографија: (Скопје, 1939 - ) Театарска, филмска и телевизиска актерка. Сузана Максут е член на ансамблот на Турската драма при Театарот на народностите во Скопје.

Филмографија:

1976: Најдолгиот пат ( Споредна улога, )
1977: Исправи се, Делфина ( Споредна улога, )
1980: Време, води ( Споредна улога, )
1993: Македонска сага ( Споредна улога, )