< Назад

Милосављевиќ Владислава „Владица“

Биографија: (Белград, 08.07.1955 - ) Српска театарска, филмска и ТВ актерка. Димпломирала на Академијата за театар, филм и телевизија во Белград, 1979 година. Од 1980 е членка на Југословенско драмско позориште. Настапила во повеќе од 50 филмови.


Награди: 1986 ФФАО НИШ, „Голема повелба“ за главна женска улога / „Среќна нова '49“

Филмографија:

1986: Среќна Нова ‘49 ( Главна улога, )