< Назад

Блажина Бранко

Биографија: (Краевица, 29.07.1916 година - Цриквеница, 30.07.1998) Хрватски снимател. Во детството и младоста се занимавал со фотографија. Бил дописник на „Филмски новости“ за Хрватска (1948-1950). На филм работи од 1943 година. Бил снимател и на голем број документарни филмови.

Филмографија:

1959: Три Ани ( Директор на фотографија, )