< Назад

Берчек Александар

Биографија: (Врдник, 4.09.1950 - ) Српски и југословенски театарски и филмски актер. Завршил Академија за театар, филм, радио и телевизија. Настапувал во голем број театарски претстави и над 40 филмови.

Филмографија:

1982: Јужна патека ( Главна улога, )
1998: Буре Барут ( Главна улога, )