< Назад

Коџабашија Јане

Биографија: (с. Купа, Кукушко, 19.07.1942 - ) Македонски музички деец, композитор. Познат е како возобновувач на источното црковно пеење во Македонија. Создава популарна, детска, камерна, хорска и црковна музика.

Филмографија:

1976: Денес треба нешто да се случи ( Музика, )
1979: Бакнеж ( Музика, )