< Назад

Димитров Славе

Биографија: (Битола, 01.06.1946 - ) Македонски композитор, пеач и аранжер.
Кариерата ја започнува во родната Битола. Во 1070 година завршува Музичка академија во Белград и се вработува во тогашното Радио Скопје. Учествува речиси на сите југословенски музички манифестации и фестивали. Многу негови песни стануваат хитови, меѓу кои и легендарната „Чија си“.

Филмографија:

1977: Исправи се, Делфина ( Музика, )
1977: Матуранти ( Избор на музика, )
1982: Вангел Наумовски ( Музика, )