< Назад

Прличкова Џамбазова Анче

Биографија: (Скопје, 03.08.1942 - Скопје, 30.09.1998) Македонска театарска и филмска актерка, најпозната по улогите во филмот „Мирно лето“ и ТВ серијата „Македонски народни приказни“.

Филмографија:

1961: Мирно лето ( Споредна улога, )