< Назад

Бауер Бранко

Биографија: (Дубровник, 18.02.1921 - Загреб, 11.04.2002) Хрватски режисер. Секако еден од најплодните и најпопуларните режисери на поранешна Југославија. Неговиот поим за режија беше многу близок до холивудската драматургија, поради што беше невообичаено популарен кај публиката.

Филмографија:

1959: Три Ани ( Режија, )