< Назад

Милошевиќ Миливое - Миќа

Биографија: (Пожаревац, 25.10.1930 - ) Српски режисер и сценарист. Завршил историја на уметност. Режирал претежно документарни филмови за кои е добитник на повеќе национални и меѓународни награди.

Филмографија:

1967: На охридските извори ( Режија, Сценарио, )