< Назад

Јаниќиевиќ Срѓан

Биографија: (Скопје, 1970 - ) Филмски и театарски режисер. Се школува во родниот град, каде што го завршува Факултетот за драмски уметности, отсек режија. Работи како слободен уметник во театар и на телевизија и филм. Од 2008 година работи во Македонски народен театар - Скопје.

Филмографија:

1993: Светло сиво / Прекрасен свет ( Режија, )
2000: Тунел ( Актер, )
2000: Излез (Exit) ( Главна улога, )
2012: Скопје-Ремикс ( Режија, Монтажа, Сценарио, )